COVID vaccinaties (d.d. 30-4-2021)

Vanuit verschillende media wordt er informatie verspreid over de COVID vaccinaties, maar heel veel is ook nog onduidelijk.

Wat we op dit moment (30-4-2021) weten is dat:

 

1. patienten van 75 jaar en ouder zijn opgeroepen door de GGD om een vaccinatie te krijgen. Ook patienten van 70 jaar en ouder ontvangen binnenkort een uitnodiging door de GGD. Patienten die hier niet mobiel genoeg voor zijn nemen

contact op met de huisartsenpraktijk en worden op een lijst genoteerd. Het is echter nog onduidelijk wanneer deze patienten dan wel uitgenodigd gaan worden voor een vaccinatie. 

 

2. patienten die in 1956 en 1957 geboren zijn hebben een oproep/afspraak voor een COVID-vaccinatie ontvangen.

Ook patienten met een BMI >40 (geboren tussen 1956 en 2002) of met het syndroom van Down (die thuis wonen) hebben een oproep/afspraak ontvangen.

(BMI=gewicht (kg) delen door je lengte (meters) in het kwadraat: bijv. 100 kg/(1,70x1,70)=34,6)

 

In de oproep staat een specifiek tijdstip waarop u een afspraak heeft voor de vaccinatie op de praktijk. Gezien de strakke planning verzoeken we u om u hieraan te houden. 

 

N.B.1 U kunt beter 5 minuten te vroeg zijn dan te laat, maar liever geen 15 minuten te vroeg.

N.B.2 Gelieve de oproep en bijgevoegde bijlagen in te vullen en mee te nemen.

N.B.3 Alleen als u ècht niet in staat bent om op de afspraak te komen (bijv. Coronaklachten) kunt u een mail sturen naar info@huisartsenprinsenbeek.nl

N.B.4 na de vaccinatie moet u nog 15 minuten op de praktijk blijven wachten voordat u naar huis kunt in verband met mogelijke allergische reacties.

 

Heeft u een BMI >40 en heeft u geen uitnodiging ontvangen? Neemt u dan contact op met ons, want dit is niet voor alle patienten goed geregistreerd.

15-4-21: Bent u daarnaast jonger dan 60 jaar en ouder dan 15 (!) dan kunt u vanaf 15 april 12.00 uur een afspraak maken bij de GGD voor een vaccinatie (Moderna/Pfizer).

U kunt hiervoor contact opnemen met de praktijk zodat wij u een uitnodigingsbrief via de mail kunnen sturen.

 

3. Het vaccin dat door ons gegeven wordt is het AstraZeneca vaccin. Dit vaccin is bedoeld voor mensen van 60-64 jaar en de bij punt 2 genoemde doelgroep. Vrijdag 26 maart is bekend geworden dat het AstraZeneca vaccin ook gegeven mag worden aan mensen met een BMI>40 van 65-75 jaar en aan 75+ die niet mobiel genoeg zijn om naar een GGD-priklocatie te gaan. Deze groep zal meegenomen worden in de volgende vaccinatieronde.

 

4. Voor medische risico groepen zie deze link naar de website van het RIVM https://www.rivm.nl/prioritering-medische-risicogroepen

 

5. U kunt niet zelf kiezen welk vaccin u wilt ontvangen. Het RIVM bepaalt wie welk vaccin krijgt. Wordt u uitgenodigd voor vaccinatie met het AstraZeneca Vaccin en ziet u hiervan af dan wordt u dus niet gevaccineerd.

Wellicht dat aan het einde van de vaccinatie-periode vaccins over zijn, maar daar kan nu nog geen uitspraak over worden gedaan.

 

6. Op 8 april is besloten dat Nederlanders jonger dan zestig jaar geen AstraZeneca vaccin meer krijgen. Echter wie al een eerste prik heeft gekregen, kan zoals gepland een tweede dosis halen (Gezondheidsraad).

Er is wereldwijd geen geval bekend van ernstige bijwerkingen na een tweede AstraZeneca-prik. Mocht u toch geen tweede vaccin willen stuurt u dan een mail naar info@huisartsenprinsenbeek.nl. Het is nog onbekend of u een ander vaccin kan krijgen en zo ja wanneer en welk vaccin.

 

7. Bent u geboren in 1954 of eerder dan kunt u online een afspraak maken voor een vaccinatie bij de GGD (hier heeft u uw DigiD voor nodig) klik op de link om een online afspraak te maken. https://coronatest.nl/ik-wil-me-laten-vaccineren/een-online-afspraak-maken

 

8. In de 1e week van mei ontvangen patienten geboren in 1958 tm 1960 een oproep voor een AstraZeneca vaccin. Ook patienten van 70+ die aangegeven hebben niet naar een GGD locatie te kunnen ontvangen een uitnodiging. Op woensdag 19 mei 2021 tussen 9.00 en 12.00 uur worden deze vaccinaties gegeven bij Sporthal de Drie Linden in Prinsenbeek. De 2e vaccins zullen op woensdag 21 juli worden gegeven op dezelfde locatie en zelfde tijdstip.

 

9. Patienten met een medische indicatie, die normaal gesproken een uitnodiging ontvangen voor de griepprik en geboren zijn vanaf 1-1-1961 tot en met 31-12-2003 ontvangen in mei een uitnodiging voor een vaccinatie die door de GGD gegeven zal worden. Deze uitnodigingen worden gefaseerd verstuurd. Dit wordt centraal geregeld en hier hebben wij geen invloed op.

 

klik op onderstaande link voor meer informatie over Corona-vaccincatie

https://www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen

 < Terug
HZG Breda NHG Praktijk Accreditering Beter Boek Amphia ziekenhuis