COVID vaccinaties (d.d. 11-6-2021)

Vanuit verschillende media wordt er informatie verspreid over de COVID vaccinaties, welke continue wijzigt.

Wat op dit moment (11-6-2021) van belang is:

 

1.Op woensdag 21 juli 2021 tussen 9.00 en 12.00 uur worden de 2e vaccinaties gegeven bij Sporthal de Drie Linden in Prinsenbeek voor patienten die 19 mei het 1e vaccin hebben ontvangen.

Mocht u ècht niet in staat zijn op deze datum te komen dan kunt u een mail sturen naar de praktijk.

 

2. U kunt niet zelf kiezen welk vaccin u wilt ontvangen. Het RIVM bepaalt wie welk vaccin krijgt.

Op 1 juni is echter bekend geworden dat AstraZeneca weigeraars van 60 tm 64 jaar vanaf 5 juni een afspraak kunnen maken bij de GGD voor een vaccinatie met Pfizer of Moderna.

 

3. Vanaf 1 juni 2021 zijn alle vaccinaties doorgestuurd naar het RIVM. Als het goed is kunt u deze dus binnenkort inzien als u inlogt bij het RIVM met uw DigiD. Door een fout in het systeem kloppen de data van vaccinatie waarschijnlijk niet, maar dat is geen probleem aangezien het gaat om het aantal vaccinaties dat u ontvangen heeft. Mocht het voor u wel belangrijk zijn dat dit klopt (bijvoorbeeld voor een zakelijke reis naar het buitenland) dan kunt u dat via een mail aan ons doorgeven. Als het niet uitmaakt dan gelieve ons hierover niet te contacteren.

 

4. 10 en 11 juni zijn de uitnodigingen voor een COVID-vaccinatie door de GGD verstuurd naar jongeren geboren in 2004 tm 2009 met een medische indicatie (die normaal ook een uitnodiging voor de griepprik krijgen).

 

5. Registratie in het gele boekje kan alleen worden gedaan door de organisatie die de COVID-vaccinatie heeft gezet. Heeft u uw vaccinatie door de GGD ontvangen, dan kunnen zij de registratie hierin regelen.

let op dit is dan nog steeds geen officieel vaccinatiebewijs.

 

 

 

 

klik op onderstaande link voor meer informatie over Corona-vaccincatie

https://www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen

 < Terug
HZG Breda NHG Praktijk Accreditering Beter Boek Amphia ziekenhuis