COVID vaccinaties

Vanuit verschillende media wordt er informatie verspreid over de COVID vaccinaties, maar heel veel is ook nog onduidelijk.

Wat we op dit moment (19-2-2021) weten is dat:

 

1. patienten van 80 jaar en ouder zijn opgeroepen door de GGD om een vaccinatie te krijgen. Patienten die hier niet mobiel genoeg voor zijn nemen

contact op met de huisartsenpraktijk en worden op een lijst genoteerd. Het is echter nog onduidelijk wanneer deze patienten dan wel uitgenodigd gaan worden voor een vaccinatie. 

 

2. Vandaag/morgen ontvangen patienten die in 1956 en 1957 zijn geboren een oproep/afspraak voor een COVID-vaccinatie.

Ook patienten met een BMI >40 (geboren tussen 1956 en 2002) of met het syndroom van Down (die thuis wonen) ontvangen een oproep/afspraak.

(BMI=gewicht (kg) delen door je lengte (meters) in het kwadraat: bijv. 100 kg/(1,70x1,70)=34,6)

 

In de oproep staat een specifiek tijdstip waarop u een afspraak heeft voor de vaccinatie op de praktijk (donderdag 25 februari of vrijdag 26 februari tussen 15-19 uur). Gezien de strakke planning verzoeken we u om u hieraan te houden. 

 

N.B.1 U kunt beter 5 minuten te vroeg zijn dan te laat, maar liever geen 15 minuten te vroeg.

N.B.2 Gelieve de oproep en bijgevoegde bijlagen in te vullen en mee te nemen.

N.B.3 Alleen als u ècht niet in staat bent om op de afspraak te komen (bijv. Coronaklachten) kunt u een mail sturen naar info@huisartsenprinsenbeek.nl

N.B.4 na de vaccinatie moet u nog 15 minuten op de praktijk blijven wachten voordat u naar huis kunt in verband met mogelijke allergische reacties.

 

Heeft u een BMI >40 en heeft u geen uitnodiging ontvangen? Neemt u dan contact op met ons, want dit is niet voor alle patienten goed geregistreerd.

 

3. Het vaccin dat door ons gegeven wordt is het AstraZeneca vaccin. Dit vaccin is niet getest op mensen ouder dan 64 jaar en wordt daarom niet gegeven aan deze doelgroep.

 

4. Het is nog onduidelijk wanneer de volgende doelgroep opgeroepen gaat worden, aangezien na Zeeland, Brabant en Limburg eerst de andere provincies

nog moeten gaan vaccineren voor de onder punt 2 genoemde doelgroep. En het vaccinatiebeleid verandert continue.

 

 

klik op onderstaande link voor meer informatie over Corona-vaccincatie

https://www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen

 < Terug
HZG Breda NHG Praktijk Accreditering Beter Boek Amphia ziekenhuis