COVID vaccinatie 19 mei en 21 juli 2021 data blijven staan


Afgelopen vrijdag 30 april heeft RIVM de richtlijn voor tijdsinterval tussen 2 AstraZeneca vaccinaties aangepast: "een interval van 12 weken of langer (en bij voorkeur niet korter dan 10 weken) tussen de eerste en tweede dosis wordt gehanteerd".

Helaas is deze aanpassing van de richtlijn daags nadat wij alle logistiek van de vaccinatiedatum geregeld hadden (huren van de zaal, inzetten van personeel, drukken en versturen van de uitnodigingen)

Zoals u leest: dit is voor ons als huisartsenpraktijk, die ook nog dagelijkse medische zorg moet verlenen, een enorme klus. Zeker met alle continu wisselende richtlijnen. Tot afgelopen vrijdag mocht er immers nog met een interval van 6 tot 12 weken worden gevaccineerd...

 

Een ander, en ook zeker niet onbelangrijk punt is de zomervakantie. Een periode waarin wij als praktijk alle zeilen bij moeten zetten om met krappe bezetting door te kunnen draaien en u als patiënt misschien ook wel op vakantie bent. Wij zien geen gelegenheid om in deze periode een vaccinatieronde te kunnen doen.

 

Alles afwegende hebben we besloten om deze datum te handhaven. Aan de rekbaarheid van ons als praktijk zit ook een maximum.

Wij hopen op uw begrip.< Terug
HZG Breda NHG Praktijk Accreditering Beter Boek Amphia ziekenhuis