nieuwe brief dd 16-3-2020 op facebook

Beste patienten,

 

hieronder de update van 16 maart 2020:

 

Beste patiënten,

 

De ontwikkelingen volgen zich snel op. Daarom willen wij u weer een update geven vanuit de huisartsenpraktijk.

 

Vanaf heden zal de praktijk alle reguliere werkzaamheden staken. Dit betekent dat er geen regulier spreekuur meer zal plaatsvinden. Alleen voor dringende hulpvragen kunt u nog bij ons terecht. Wij verzoeken u dus om niet urgente vragen te bewaren voor een later moment.

 

Waarom hebben wij deze keuze gemaakt?

Gezien de toenemende zorgvraag van mensen met klachten van het Coronavirus, hebben we de mankracht op de praktijk nodig om deze mensen van zorg te voorzien. Ook willen wij voorkomen dat er teveel mensen in de wachtkamer zitten, die elkaar mogelijk kunnen besmetten. Het toepassen voor ‘social distancing’ is immers van groot belang om de verspreiding van het Coronavirus te remmen.

 

Wij zullen uw dringende vragen zo veel mogelijk telefonisch proberen te beantwoorden. Is een lichamelijk onderzoek nodig, dan bent u uiteraard welkom op de praktijk. Onze assistentes zullen u, naast vragen over uw klacht, ook vragen of u klachten heeft die mogelijk passen bij het Coronavirus. Indien u naast uw spoedeisende klacht ook luchtwegklachten en/of koorts heeft dan zullen we voor u een afspraak inplannen op ons luchtwegspreekuur (van 12:00-13:00 en van 16:00-17:00). Geeft u dit alstublieft aan zodat wij passende maatregelen kunnen nemen om u veilig te kunnen onderzoeken.

 

Ook de spreekuren van onze praktijkondersteuners zijn afgelast. Dit zijn immers veelal spreekuren bedoeld voor mensen met chronische ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten en longziekten. Gezien de kwetsbaarheid van deze groep mensen kunnen we het niet riskeren dat zij op de praktijk in aanraking komen met mensen die mogelijk het virus bij zich dragen.

 

De spreekuren van onze praktijkondersteuner GGZ gaan wel door, maar deze gesprekken zullen telefonisch plaatsvinden. Komt u hiervoor dus niet naar de praktijk! U zult op de afgesproken tijd worden gebeld.

 

Ook de naastgelegen apotheek heeft inmiddels maatregelen genomen. De apotheek is wel open, maar zal medicatie leveren via de kluis naast de ingang of via het dienstluik aan de zijkant/achteringang van de apotheek. Dit luik staat met pijlen aangegeven. Er worden nog steeds medicijnen bezorgd, maar ook hiervoor geldt dat de nodige afstand wordt bewaard.

 

Wij danken allen die met ons meedenken, in het bijzonder de mensen die mondkapjes ter beschikking hebben gesteld aan de praktijk! Dit wordt erg gewaardeerd!

 

Met vriendelijke groet,

 

Huisartsenpraktijk Prinsenbeek

 < Terug
HZG Breda NHG Praktijk Accreditering Beter Boek Amphia ziekenhuis